Sebastiaan Bleekemolen

Algemene Informatie

Naam: Sebastiaan Bleekemolen

Geboren: 09-08-1978

Biografie:

Als zoon van een legendarisch autocoureur werd Sebastiaan Bleekemolen (9 augustus 1978)

bij zijn geboorte direct geïnjecteerd met het racevirus. Vader Michael nam zijn eerste zoon vanzelfsprekend mee naar de vele circuits in binnen- en buitenland. De geur van benzine, ‘burning rubber’ en ronkende motoren; Sebastiaan weet niet beter.

Toch duurde het nog tien jaar voordat Sebastiaan zijn eerste kartwedstrijden ging rijden. Het blijkt een gedreven en competitief coureurtje te zijn die overduidelijk talent van zijn vader heeft meegekregen. En na verschillende kartkampioenschappen volgt de onvermijdelijke overstap naar de autosport, naar de Formule Ford om precies te zijn. Met deze kampioenschaptitel op zak volgen de diverse raceklassen snel. Renault is tot op de dag van vandaag een vaste waarde in zijn autosportcarrière. Het EK Renault Sport Spider, het NK Renault Mégane, de Renault Sport Clio Trophy, de European Renault Clio V6 Trophy en de Dutch Renault Clio Cup volgen elkaar op. Sebastiaan wordt kampioen in 2002, 2004, 2011 en 2014.

De carrière van Sebastiaan vordert en hij kan indrukwekkende kampioenschappen toevoegen aan zijn CV, zoals het FIA GT kampioenschap met een Chrysler Viper, het Dutch GT4 kampioenschap, diverse 24-uurs races en in 2003 staat hij voor het eerst in het voorprogramma van de Formule 1 met de Porsche Supercup. Maar ook buiten Europa is Sebastiaan veel op de circuits te vinden. In de Verenegigde Staten heeft hij indrukwekkende races gewonnen zoals de Sebring 12H en Petit Le Mans in de American Le Mans Series. Vanaf 2014 rijdt hij in het Tudor United Sportscar Championship in een Viper, samen met zijn broer Jeroen.

Maar Sebastiaan is niet alleen coureur binnen Team Bleekemolen. Met veel plezier vervult hij samen met zijn vader de rol van teameigenaar en is hij nauw betrokken bij de raceklassen waarin het team deelneemt, de coureurs van het team en het begeleiden van deze coureurs in hun racecarrière. In het verlengde van hun liefde van de autosport zijn vader en zoon ook eigenaar van Bleekemolens Race Planet, het familiebedrijf waarmee zij hun gasten van dichtbij kennis laten maken met autosport. Met de bekende indoor kartbanen in Amsterdam & Delft, een Racing School en als kers op de taart een bedrijf op het circuit van Zandvoort waar deelnemers zelf achter het stuur mogen kruipen van Ferrari’s, Porsches, Lamborghini’s, Astons Martin, formulewagens en nog veel meer is Bleekemolens Race Planet marktleider op gebied van snel entertainment.

Read more: Biography Sebastiaan Bleekemolen 2015

Voor meer informatie: www.raceplanet.nl / www.raceplanet.com / www.raceplanet.de / www.racen.nl

Social Media

Website: www.racen.nl

Facebook: www.facebook.com/sbleekemolen

Twitter: @sbleekemolen

Instagram: sbleekemolen

Youtube: www.youtube.com/user/Sebastiaan1978