Maar liefst zes verschillende winnaars in 10 races!

Sven Van Laere als sterke leider de zomer in van de Renault Clio Cup Benelux. 

De Renault Clio Cup Benelux is halverwege het seizoen 2017, met na wedstrijden in Spa, Zandvoort en Zolder, nog afspraken tijdens de tweede helft van het jaar, in Zolder, Mettet en Assen. Na de eerste helft van het jaar is het de Belg Sven Van Laere die als leider de zomer ingaat, maar de rijder van Bas Koeten Racing zal zijn handen vol hebben met de concurrentie als hij de titel wil veilig stellen. Vooral het duo Gregory Eyckmans en Filip Uyttendaele, een perfecte combinatie van jong talent en stevige routine, doemen op in de achteruitkijkspiegel van de leider van de Renault Clio cup Benelux 2017. Hoe dan ook de sfeer, de mooie meetings en de sportieve strijd op de piste bewezen de voorbije weken dat de merkencup met de Franse bolide zeker zijn plaats in de autosport van de lage landen heeft.

Laten we even de feiten op een rijtje zetten. We keren terug naar Zandvoort, midden mei, waar de Pool Karol Urbaniak de pole positie neer zette, maar het was echter zijn landgenoot Bartosz Paziewski die met de zege in de Long race aan de haal ging. Het beste moest dan echter nog komen, want met vier sprintraces voor maar liefst 100.000 toeschouwers op de prachtige omloop van Zandvoort, kende de Renault Clio Cup Benelux één van de hoogtepunten van het seizoen. De zeges in de Sprint 1 en 2 waren voor Karol Urbaniak en Albert Legutko, terwijl opnieuw Karol Urbaniak en Sven Van Laere de zege in de sprints 3 en 4 voor hun rekening namen.

In Zolder, afgelopen weekend was het duo Gregory Eyckmans en Filip Uyttendaele het best gewapend in de lange race, terwijl de jonge Eyckmans voor eigen publiek, hij is van Zolder afkomstig, de sprintraces op zondagochtend won. In de namiddag was het tweemaal Sven van Laere die zijn palmares nog maar eens aandikte.

Strijd jong tegen oud!

Hoe dan ook de Renault Clio Cup Benelux vindt perfect zijn plaats in het peloton van de TCR Benelux, ook een kampioenschap waar de jonge leeuwen hoge ogen gooien. Gregory Eyckmans liet in Spa tijdens de eerste manche en nu ook in Zolder zien waarom toerwagens en zeker merkencups essentieel zijn in het groeiproces van een jonge rijder.

Gregory Eyckmans: “De Renault Clio is een schitterende wagen om verder te leren racen, ik voel ook dat ik iedere race progressie maak. En wat ik in Zolder heb mogen meemaken, is echt een hoogtepunt in mijn carrière. Ik ben van hier, mijn vader heeft jarenlang voor de omloop gewerkt en dan hier, voor volle tribunes, op het hoogste podium staan, met Tom Coronel naast je, dat is gewoon enorm. Ik kan niet anders dan zeggen dat ik dit zeker nooit zal vergeten. Nu hoop ik van verder te groeien en met Renault is dat mogelijk.

De volgende races van de Renault Clio Cup Benelux vinden plaats tijdens de Zolder Super Prix, het weekend van 15 en 16 juli. Opnieuw delen de Clio de piste met de deelnemers van de TCR Benelux en de inschrijvingen zijn uiteraard nog open. Meer info om ook de adrenaline van de Renault Clio Cup Benelux te beleven?

 

Contact:

Jurgen Evers – Serie manager

jurgen@mdh.nl